GoOd ByE 20o7, WelCoME 2oo8

Sewaktu aku sedang menulis blog ni dalam pukul 11 lebih,lebih kurang 1 jam saja lagi sebelum nak masuk 31 aribulan 12. Jadi tinggal lebih kurang 1 hari lagi sebelum kita akan melangkah masuk ke tahun 2008. Dalam kita mengira detik2 waktu ni, pelbagai perkara yang wajib dan harus terlintas difikiran semua dan setiap dari kita.pelbagai kenangan yang pasti menjadi igauan serta cenderahati untuk hidup kita ini.

kenanangan yang akan sentiasa menjdai kenangan apabila berjaya dalam debat diraja dan yang paling manis dinobatkan sebagai pendebat terbaik pertandinangan akhir….bestnya,boleh jadi tak tidur 1 hari…hahahaha…pastu best juga bila setiap kali masuk debat tak pernah kurang dari semi finalis…harap2 semua ni akan berterusan(INsayaallah).yang lain2 pun best juga,bila semua benda berjaya aku lakukan dengan baik…hmm tu sajalah antara2 benda2 yang menarik sepanjang tahun 2007 ni…(”,)

so bila ada suka,mesti ada duka juga betul tak???so benda yang paling tak best mestilah berkaitan denagn result aku!!!!!!!!!!!hahahaha…dua sem dalam 2007 ni memang tak best betul bila tengok kat result aku ni.tapi apa boleh buatkan!!!!!REDHA SAJA…hahahaha..benda lain pula adalah hidup aku yang memang sentiasa kesunyian dan keseorangan…hahahaha(tibe2 meluahkan perasaan)susah betul nak dapat makwe ni kan!!!!!!hahahaha…tapi tak apa,aku berpegang kepada apa yang mak aku selalu cakap,belajar jangan nak fikir pasal makwe dulu….(baguslah mak aku)dengan tu aku taklah membazir duit sangat(bukan bermaksud perempuan adalah penghabis duit)hahahaha…jangan marah kepada yang membaca blog ni.

so apa yang paling penting untuk 2008 ni semoga aku berjaya dalam hidup aku,expecially result lepas tu dalam debat & yang terakhir sekali dalam usaha aku untuk bertemu jodoh orang yang bakal menjadi jodoh aku!!!!!!!hahaha

Dah nak balik ukm

hmmm..nampaknya,esok aku dah kene pulang ke pangkuan UKM yang tercinta…hahahaha…Walaupun bosan gila duduk dekat rumah ni,tp aku mesti akan rase rindu juga bila tak ada dekat rumah.meniti perjalanan balik UKM nant mesti banyak perkara yang harus difikirkan aku.walaupun boring duduk dekat rumah,tapi mesti penat gila nanti bila kene balik UKM…Antara aktiviti yang akan dilakukan latihan debat,belajar,shoping,jumpa orang2 yang telah dijanjikan siapkan  laporan2 makmal & kerja2 biasa as a student and banyak lagi…mesti penat,tapi walau macamana pun dalam 20 aribulan 1 aku akan balik jugak rumah.hahahahaha…hari ini hari yang agak2 terakhir pada 2007 aku menggunakan internet dekat rumah.so anything just msg o call me(”,)

RESULT EXAM…..

hmmm…nie yg mlas nak bgtau kat org….sbb result aku mmg truk……cm x berubah jer pape,wlaupun nek o.o6 tp cgpa jatuh 0.01….arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,tnsionyyer aku……………..apelah yg aku nak wat ek ngan cara blaja aku???dah mcm2 aku cube,tp cm x berjaya stakat nie…..kjyaan blaja aku x sperti ape yg aku wat dlm dbat nmpknyer……haruslah nnt kene bebel ngan en h!!!!!!!!!!!!!!maafkan saye yer pada yg bace blog nie,sbb result x bgus!!!!!!!

NATIONAL TREASURE 2

hmmmm….citer nie best gaklah….nyk giler aksi2 mnarik yg dibawa dlam citer nie….mmg best tul bile tgk cara diorg slesaikan satu2 mslah atau petunjuk yg diorg dpat…mcm2 idea yg diorg gune….disamping gune tknologi yg cggih2 nie dpat slesaikan mslah.x ckup ngan tue, ade gak elemen2 lwak yg diletakkan dlm citer nie yg mmpu tuk buat ssiapa saje tergelak menonton citer nie….tp dlm pade tue,de bnd lain yg klakar and menjadi kenangan aku n wani kat dlam panggung tue…

citernye bgini…aku n wani plih sit paling blakang….konon2nyer…..nak tgk dari tmpt yg pling tggi…sbb pade kebiasaannyer,sit2 dlm pggung wyg akan memang sntiase meninggi…tp x sangka plak kat KOTA MAS nie,sit 3 yg blkang same tggi(pada satu paras)so aku n wani yg agak2 kecil nie skit kpla duk jenguk2 ke skrin sbb kitorg rndah…hahahhaha..so tibe2 idea giler wani sampai,die ajak aku duk atas palang tangan yg mmg ade kat tepi sit tue…die kate best n clear nak tgk citer tue….aku mule2 segan gak nak duk kat atas tue,sbb de brother yg sebaris ngan kitorang dah mule gelak2 tgk pe yg kitorg wat…tp dengan penoh knfiden aku trus gak join dak wani smate2  nak tgk citer tue ngan slesa..yg lagi bestnyer plak pastu,bile brother yg sbaris ngan kitorg tue join gak duk cm2….(duk atas palang tangan)

 tp tuk sume org….mmg best tgk national treasure tue…aku sarankan korg tgk yer….

bosannnyer…..

aku duduk kat umah dah lebih seminggu,tapi memang membosankan betul…..pagi2 raya nie pun aku juz melepak umah jiran aku jelah….pastu tibe2 waktu tghari,bpak aku plak ajak gi kg mak aku scara tibe2…..kene jd driver(”,).mak aku dah lah lame giler x blk kg,so hajat die nak jmp adik die kat kg tue(pak ngah aku) tapi yg menyedihkan pak ngah aku tue dah mninggal 2 tahun lebih dah,so aku tgk mak aku nangislah td……

bile dah smpai umah nie,bpak letih giler drive,pegi ngan blk lebh kurang 6 jam duk jer kat dlam keta tue!!!!!!!!!

nsib bek berbekalkan tnga muda(huhuhu) aku nie, x delah letih sgtkan!!!!tp nek ngantuk jgklah mate nie dengan perjalanan yg sntiase hujan jer,lglah aku pun nak tido jer rasenyer…..

tp dek krana memikirkan aku bawa nyawa mak n ayah aku,so aku x lehlah nak letih sgtkan!!!!!!(chaiyok2X)…….

de lg 1 bnd skang nie yg aku risaukan,RESULT aku nie!!!!!!!!alangkah beknye result aku tue sperti kjayaan debat2 aku spanjang cuti nie(INSYAALAH)…..dan yg lagi best,kalo result n kjyaan debat akan berterusan shigga habis aku blaja kat ukm nie,bersyukur sgt2….
yg plg penting raye tahun nie,ala2 kadar jer,……

bile ada kat umah!!!!!!

aku pun dah sampai kat umah……tp x sempat nak balik aritu,dah dapat kol dari umah….mak aku kene tahan masuk wad plak….

de masalh jantung kot….aku pun x phm ape mak aku bgtau,sbb die pun x paham….baru nak pergi hospital arini,mak aku dah balik abang aku bawa die balik….so x sempatlah nak tanya doktor ke!!!!!!

 tp x pe,nasib bek dah boleh balik,kalo x bapak riso giler aku…x tau nak wat pe.so bila mak aku dah balik nie,senanglah hati skit2 nak gi berjalan ke,nak gi merayau ke,o nak wat pape….huhuhuhu

tp yang pasti skang nie pun aku masih lagi kepenatan yang amat sangat dek krana debat2 yang aku masuk tanpa rehat sejak start cuti aritu……tp kalo gi jlan2 skang pun x bape nak best,sbb aku kekurangan fulusssssssssss(akhir sem) x de duit sndri…

rezeki lagi…..

alhamdullilah pada debat perpaduan nie aku dpat naib johan……kalah ngan UiTM abang2 aku dalam arena debat nie…

tapi x pelah,sekurang-kurangnyer dapat ke pentas final selepas debat di raja yang yang baru abis juga….penat giler,rase cam x sempat nak buat ape2 untuk debat perpaduan nie..

so penutup tahun nie untuk pertandingan debat mmang banyak kenangan manis yang dapat dilakar dalam hidup aku…..

harap2 tahun depan pun akan membawa 1001 kejayaan buat aku n yang paling penting sekali wat sume pendebat UKM yang hebat2 di mata aku…