Perjalanan pulang…

Semalam masa aku dalam perjalanan balik ke sini dari rumah banyak benda2 yang nak diceritakan…

Cerita pertama,aku baru keluar dari rumah dan menuju ke perhentian bas dekat kawasan luar(10 minit berjalan kaki) di bawah cahaya matahari yang aku rasakan mencecah 34 darjah celcius(perghhh,panas giler,tp x leh challange panas neraka lah,hahaha)Dahlah aku bawa beg yang agak berat,sebab banyak benda baru beli.hahahah.So waktu aku berjalan tu,adalah seorang brother ni(agak handsome,tinggi lebih kurang aku,naik motor legenda z)berhenti dan nak tumpangkan aku.Dengan tanpa segan silu aku pun naik tanpa fikir panjang(nasib x kene culik)So masa atas motor,kitorang boraklah semua,rupanya dia jiran aku cuma aku tak pernah nampak dia,sebab dia baru pindah dan aku ni kan anak yang merantau(x lah jauh sgt)so xtak pernahlah nampak dia.Dari dia bercakap semua,aku rasa dia orang yang bekerja dengan kerajaan kot(keje isnin-jumaat jer)Abang ni baik jugalah,sebab lepas turunkan aku dekat perhentian bas tu,dia pesan suruh belajar elok2 kena berjaya baru orang pandang siapa kita.(baik sungguh abg tue)huhuhu…tapi moral of the story,jangan naik mkenderaan mereka yang tidak anda kenali(nnt kene culik bhya.tapi culik dengan niat tak per…hehehe,sapelah tue)

 Cerita ke-2,bila dah ada dalam dekat dalam komuter dalam perjalanan nak ke sini,adalah 2 mamat senegal kot(x tau pun,hentam sajelah)yang sejak beli tiket tadi aku asyik dengan dengan dia saja.Mungkin kebetulan kot,tapi yang tak bestnya,diorang nia asyik gelak dan bercakap dengan begitu mkuat,macam nak bagitahu apa yang diorang tengah cerita kat dalam 1 train tu.bingit telinga aku(sebab duk sebelah kerusi jer)Bila announcement tempat dilakukan oleh pakcik driver tu mesti diorang gelak(motif?????)Nasib baik sampai saja kat nilai diorang turun,kalau tak,habislah pekak telinga aku.hahahaha.Moral of the story,orang asing suka bercakap kuat dan konfiden,hahaha…

Cerita ke 3 ialah dalam train yang sama tu,adalah adik beradik india muslim yag duduk agak jauh dari aku,tapi aku boleh dengarlah suara mereka dan gelagat diorang ni…Kalau budak2 sekarang sebaya dengan diorang,bila suruh menyanyi,sah2 akan nyanyi lagu dafi ke,lagu2 rock ker,lagu mawi ker n etc…Tapi yang bagus dengan adik beradik ni,diorang nyanyi lagu INTIFADA dan SAYANG2 ALLAH,RASUL DAN IBU BAPA…Insaf aku sekejap sebab budak ni nyanyikan lagu2 tu dan bukan seperti yang lain…hahaha…Moral of the story,ajarlah anak2 mengenal ALLAH.huhuhu…

3 Respons

  1. cerita pertama agak bermotif.. huhuhu… konpius jap.. hahahaha

  2. haaa? tumpangkan naik motor? abang hensem? grrrr….

  3. ha ha, setuju dengan komen-komen sebelum. Agaknya ko tak kisah kot kena culik dengan abang hensem. ha ha [keji sikit]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: