Sejarah Pahit…

BAgaimana untuk aku memulakan entry aku kali ni????Beginilah,biar aku cerita dahulu apa yang terjadi sehari sebelum aku ke USM!!!!!!!!Waktu tengah aku makmal petang tu(ari kamis)adelah panggilan yang agak sedih untuk aku dengar sehingga membuatkan aku rasa seperti ingin menarik diri dari pergi ke pertandingan debat dekat USM.Tapi malam tu aku cari dan pulihkan kembali semangat yang hilang it dan aku gagahkan jua diri ini untuk menempuh 5 hari yang menyeksakan dalam sejarah aku pergi pertandingan debat.Dengan keadaan teammate aku juga yang mempunyai masalah masing2 yang juga membuatkan mereka hampir2 menarik diri seperti aku,menyebabkan aku paggil team aku kali ini degan nama team EMOSI CELARU.(hahahaha)

Keadaan menjadi lebih tegang apabila di hari pertama perlawanan yakni perlawanan pusingan ke-2,team aku dikalahkan oleh team Swing(pasukan tambahan dari USM untuk melengkapkan perlawanan).Bukanlah niat aku memperkecilkan team itu(mereka kuat juga)tapi yang aku nak cakap adalah kerana hakim yang sangat2 ‘berintegriti’ itu yang begitu mind set ketika masuk ke dalam dewan perdebatan telah membawa kepada kekalahan kami…Komennya begini:

1) Bila saya masuk dewan,saya dah agak yang pihak kerajaan susah nak menang

2) bila nak tunjukkan keadaan sudah,maksudnya tunjukkan TIDAK ADA MASALAH langsung.

Sudahlah keadaan aku yang memang sudah tidak stabil,ditambahkan lagi dengan perkara tersebut,menyebabkan aku semakin hilang semangat yang sememangnya telah pudar akibat masalah yang terdahulu. Gempar 1 arena perdebatan mengenai kekalahan team aku yang dibarisi senior(diva) aku yang sememangnya dikenali semua orang. Tapi aku kenalah juga redha dengan keadaan tersebut…Apa nak buat,dah kalah pun. Keadaan juga bertambah teruk bila team aku dan 1 lagi team UKM tidak berjaya langsung untuk menjengahkan kaki ke pentas suku akhir.

Bukan untuk berlagak atau apa2,tapi kali terakhir aku tidak berjaya ke suku akhir adalah ketika pertandingan debat di raja pertama kau di Sarawak tahun 2006. Jadi di pagi hari suku akhir berlangsung teruklah aku diperli oleh beberapa orang seperti hakim dan rakan pendebat.(x de rzki,nak wat cmne)Aku ok,tidak terasa atau apa2 langsung kerana aku tahu mereka nak bermesra dengan aku(prasan jer,hahaha)

Tapi yang pasti inilah kali pertandingan pertama pertandingan yang aku sertai yang langsung tidak ada kenangan manis dan juga dalam keadaan emosi yang sangat2 tidak stabil dan asyik nak marah orang lain…Jadi kepada sesiapa yang mungkin ada kena marah dengan aku tu,janganlah kecil hati.Saya sayang rakan2 saya,mmmmuuuuaaaahhhh…Terima kasih atas kasih sayang dan segala2nya.Mungkin ada yang termakan,terminum atau terapa2 saja harap di halalkan!!!huhuhu…

2 Respons

  1. Alaa.. jangan ler sampai rasa takde kenangan manis plak kat USM.

    Anyway, u r better than you think you are. So, good luck in the future:)

  2. there are defeats more triumphant than victories….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: