Bengkek giler…

Pergh… Pagi2 jumaat ni aku dah mula rasa nak mengamuk je kat lecturer yang ada subjek *****lus. Mana taknya, hari ni tarikh akhir hantar kertas projek yang dia bagi sebelum pukul 11 22 FEB 2008. Yang hampehnya, masa nak hantar barulah cakap nak yang hardcopylah, tak nak yang dah diburnkan dalam CD.

Lepas tu, tambah lagi pula tu dengan nakkan 20 page printed dengan setiap satu ada 4 slide show… Dengan kata lain kitorang perlu menyediakan 80 slide tentang hasil jawapan pengiraan soalan yang telah diberikan. Gila ke apa?? Slide show untuk 1 topik dalam kuliah pun 45 slide je. Nak suruh kitorang merapu apa kat dalam tu?

Jadi aku dengan penuh konfiden dan tawakalnya hantar saja apa yang dah dibuat,iaitu 30 slide saja. Lantaklah, malas nak layan benda2 macam ni. Dan yang tambah menyakitkan hati bila ada pula waktu untuk lab perlu untuk diberikan kepada subjek yang sama. Dahlah kelas yang memang sedia ada tu dah penuh (kuliah 3 jam,tutor 1 jam, bengkel 1 jam). Menyebabkan jadual aku tu penuh gila. Ini bukan lagi subjek 3 unit tapi 6 unit macam unit untuk praktikal mengajar aku pula.

Jadi disebabkan itu, mood hari ini terus lebur dimamah kepenatan.

YA ALLAH berikan aku kekuatan…

6 Respons

  1. sian Aeron. Sabar ek… banyakkkan doa. minta kekuatan dr DIA.

  2. sabar..
    hidup kita ni mmg penuh dgn cbrn dan dugaan..
    kita mesti kuat untk hadapi smua tu..

  3. Sabar Aeron. Jadikan pengajaran. After this make sure betul-betul apa yang lecturer nak. Tanya betul-betul kaedah penghantaran dan kaedah menyiapkannya. Tidak lah perkara begini berlaku lagi. Jika tidak setuju dengan cara yang lecturer minta, kita boleh bincang semula.

    InsyaAllah, apa yang berlaku hari ini ada hikmahnya. Semoga hati dah pulih, jiwa dah tenang. Boleh teruskan hari jumaat ini dengan baik. InsyaAllah.

  4. Hmmm…. biasalah. Bila bernama student ni memang biasa dikerjakan lecturer. Ikut ajelah sebab dia yang bagi markah..

  5. lumrah kehidupan la kan..
    kita kna sentiasa bersabar…
    bersusah-susah dahulu..
    berseng-seng kemudian…
    so..
    pk2 la..

  6. aku bengang jgk aritu…
    hehehe…kite dah tentu2 bersama2 memebengangkan diri aritu..
    siap tak pg kuliah trus..wawawa…
    bahagia rs tak g kuliah…

    p/s : oh ngan ko ke aku ponteng kuliah???hahaha..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: