Kita Beruntung…

Hari ini aku menulis berdasarkan Instant massege YM dengan kawan aku baru sekejap tadi. Berderau darah aku bila mendengar ceritanya. Ini serba sedikit perbualan aku dengan dia :

far_ei87: salam..
far_ei87: weh…
far_ei87: aku bru je rse earthquake..
far_ei87: yg sgt hebat..
far_ei87: doakn keselamatan kami di sini yer..
budak cute: yeke…
budak cute: kat sane tgh mlm kan??
budak cute: bgnn runtuh ker???
budak cute: o rase ggar jer??
far_ei87: a’ah tgh mlm..
far_ei87: rse gegaran yg hebat..
far_ei87: taktau centre die kt mne..
far_ei87: tak sure ade damage ke tak..
far_ei87: bru je lg..
budak cute: abis tue ko kat ne nie???
far_ei87: http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/7266136.stm
far_ei87: kt dlm umah le..
far_ei87: huhuh..
budak cute: hmmm
budak cute: bgslah tue..
budak cute: nsib bek slmat
budak cute: dah2 g tido ek…
budak cute: jgn riso
budak cute: insyaallah x de pape tue…
far_ei87: urmmm..
far_ei87: takutla weh..
far_ei87: ko taktau..
far_ei87: kuat kot..
far_ei87: <ya Allah>
far_ei87: urmm nway terima kaseh tulung doakan..
budak cute: insyaallah x de pape..
budak cute: jgn risooo
budak cute: bykkan doa..
far_ei87: tulah..
far_ei87: urmm..[jom istighfar same2]
far_ei87:
far_ei87: ok weh..
far_ei87: aku nk kne smbung mmbaca..
far_ei87: take care..
far_ei87: wassalam..
budak cute: salam…
budak cute: jgn lwat sgt tido tue..
budak cute: jgn tkut tau..
budak cute: insyaalllah keadaan ok..

Untuk pengetahuan semua kawan aku melanjutkan pelajaran di Manchester, England dalam bidang kejuruteraan kimia kalau tak salah…(nak ikut….)

Apa yang pasti kita dekat Malaysia tak pun merasa gegaran yang kuat seperti dialami negara2 jiran kita. Apa yang kita rasa adalah sedikit dari gegaran tersebut. Seharusnya kita bersyukur tidak ditimpakan dengan bencana yang begitu teruk dan dahsyat seperti ini. Cukuplah suatu ketika dahulu kita diuji Allah dengan Tsunami yang begitu menyayat hati semua.

p/s : Mari kita doakan semua sahabat kita di mana sahaja mereka berada semoga diselamatkan dari segala bencana dan musibah.Amin…

2 Respons

  1. ikut … nak?

    p/s : ikut g mane???

  2. ikut gi Bali. … tanggung semuanya. 🙂

    p/s nak ikut…………..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: