PEPERIKSAAN AKHIR

Sekadar hiasan

Mesti korang semua pernah rasa situasi di atas ketika ‘study week’. Betul tak??? Siapa setuju angkat tangan!!! Siapa tak setuju angkat kaki!!! Hahaha. Mengapakah perkara ini berlaku??? Sebab kita semua suka studi ‘last minute’ betul tak???

Kadang-kadang juga kita akan rasa putus asa @ ‘give up’. Disebabkan banyak benda belum studi, keletihan berjaga sampai malam (aku tak buat pun) dan nak ‘berenjoy’ sakan ni aku selalu buat). Hahaha. Jadi untuk memulihkan semangat korang semua terimalah sebuah lagu dari aku :

 

HAMPIR KESITU (MENDUA)

 

Aku sedar bukan mudah

Untuk mengejar mimpi indah

Pernah suatu ketika dulu kupunya harapan besar

Kini aku tak pasti dapatkah kumiliki

 

Sudah jauh kita tempuh

Kekalkanlah impian lalu

Mungkin ada hukmah yang akan menunggu di penghujung jalan

Biar nanti kecewa setidak2nya cuba

 

Chorus

Jika halangan menduga

Perjalanan kita janganlah kau putus asa

Kerana ku ada disisi setia menemani

Andai semangat mu gugur,genggamlah tanganku kita hampir kesitu

 

Ada kala kuterasa

Ketabahan telah setegar

Tetapi apakah gunanya berhenti separuh jalan

Percayalah padaku

Aku yakin kita mampu

 

Ulang Chorus

 

Biar orang katakan tak punya harapan bukan mereka tentukan lagi

Kau ada aku, dan aku punya kamu

Apa jua akhirnya tetap bersama

 

 Ulang Chorus

Lagu ni best tau. Korang semua anggaplah kononnya aku sedang menyanyikan untuk korang (pergh, mesti korang tidur terus) Ada beberapa lirik yang aku ‘bold’ kan khas untuk semua. Walaupun lagu ini sebenarnya untuk orang yang bercinta, tetapi anggaplah lagu ini sebagai pencetus api semangat dalam diri korang semua.

p/s : Doakan kejayaan aku dalam final exam. Semoga kita semua akan berjaya dalam exam nanti. Dikesempatan ni, aku nak minta maaf jika ada buat salah dengan pembaca. Bak kata orang putih ‘let bygone be bygone’  (handal juga aku,hehe)

11 Respons

  1. bila kamu bold lirik itu, jiwa nihilis ini mengesyaki ada sesuatu ingin kamu sampaikan sacara peribadi..ahhhh…itu mungkin pemikiran seorang melayu tipikal seperti aku…lupakan ya…hehehe

    insan : jangan selalu mengesyaki atau kita yang akan merana. jangan terlalu syak wasangka, kelak dibenci orang. jangan asyik mencari kesalahan orang, kelak akna ketemuan sesuatu yang benar…(apa aku merepek ni)

  2. mmg la.kalau kamu asyik mencari kesalahan owg laen, kamu pasti akan jumpa keburukannye atas diri kamu….tetapi perlu ingat..kamu perlu bersedia menghadapi sebarang kemungkinan dalam hidup kamu……: )

    apa yang merepek x tentu arah nie???mesti tengah kecewakan, x pe ubatilah dengan pergi ke kajang beli barang makanan.haha

  3. make sure pointer tuh lepas 3 encik pends.wakakakakak

    yelah penerima anugerah buku (kos meskom)

  4. Belajar last minute la yg besh…hahahaha…

    Insan : baru ada pressure.hehee

  5. yep btol tu nana..
    baru adventure..hahahaha..

    Insan : kadang2lah…selalunya mesti tension

  6. “Lagu ni best tau. Korang semua anggaplah kononnya aku sedang menyanyikan untuk korang (pergh, mesti korang tidur terus) ”

    Tidak… Hentikan nyanyian anda… heheheh

    Insan : eleh, ko nak dgr tapi malu nak cakapkan???huhu

  7. oh tidak pyjoyz merepek…. 🙂

    Insan : pjoyz kan memang macam tu…sabo jelah

  8. Apa kaitan lagu nie ngan exam…???

    Insan : pemberi semangat

  9. adeh! panas sebab api semangat dah menyala…

    Insan : tak mengapa, api manja saja.Hahaa

  10. Belajar last minute adalah tidak baik sebenarnya. Ini adalah kerana kita hanya belajar untuk peperiksaan dan bukanlah belajar kerana kita meminati matapelajaran tersebut. Mengikut pemerhatian saya, kebanyakan orang yang belajar last minute akan cepat melupai apa yang mereka pelajari selepas habis exam. Ini akan menyebabkan para pelajar yang telah tamat pengajiannya tidak berkualiti dan seringkali tidak tahu bagaimana ingin menyelesaikan masalah di dalam pekerjaannya. Janganlah amalkan sikap last minute sekiranya anda tidak mahu bangsa melayu kita sentiasa dipandang rendah oleh bangsa lain. Sikap yang sentiasa mengabaikan masa ini akan menyusahkan anda dalam dunia pekerjaan anda nanti. Ambillah pedoman dari surah Al -Asr.
    Demi masa. Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal
    soleh dan mereka yang berpesan-pesan dengan kebenaran dan
    kesabaran.

  11. ** insaf kejap**

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: