DEBAT KOMUNITI BESTARI : N. JOHAN

Pada hari sabtu yang lalu aku bersama-sama pasukan debat komuniti bestari ke Kedah untuk pertandingan peringkat saringan zon 1 kebangsaan. Aku rasa semua tahu siap team aku tukan. Hahaha. Nanti kejap lagi aku letak gambar ye. Sebelum tu, nak beri tahulah, entry tentang sabah tak habis lagi tau.

Oklah, setelah 6 jam perjalanan kami sampai di Pendang Lake Resort. Tempat ni cantik jugalah. Aku sebilik dengan Syam. Paan satu bilik dengan Rizal. Kawasan ni ada tasik buatan yang cantik tau. Dekat bawah ni gambarnya.

cantik x?

Di sebabkan dekat Sabah tempoh hari tempat tinggal teruk dan tak dapat makan, Jadi aku rasa sangat puas hati dapat tinggal dekat sini. Bayangkan malam ada ;welcoming dinner’. Di sebabkan ada satay, aku telah menghapuskan segala usaha diet aku dengan makan secara menggila. Hahaha. Malam tu pun aku tidur dengan lenanya, walaupun aku sebenarnya susah nak tidur di tempat baru. Aku rasa ramai yang tahu tentang tu. [tu yang jadi dinasour] Hahaha

Esoknya, kitorang lawan dengan pasukan Perak. Perlawanan berlangsung sengitlah. Kami begitu terganggu pemikiran sebab tahu akan kesilapan yang telah dilakukan. Lepas tu ditambah pula dengan gurauan En Ibrahim yang menyatakan tentang kekalahan kami, aku semakin terganggu. Namun, rezeki kami untuk ke perlawanan akhir masih ada, maka tatkalan keputusan diumumkan kami layak ke pertandingan akhir. Syukur Alhamdullilah.

Maka, akibat daripada masalah teknikal yang banyak berlaku sepanjang pertandingan ini, sehinggakan kami tidak tahu menjadi pencadang mahupun pembangkang, petang itu kami gagahkan diri ke cc berdekatan untuk mencari maklumat. Malam tu, aku rasa sangat-sangat penat dari segi mental. Walaupun pada kadar biasa berdebat 3 pusingan sehari, namun debat ini memang memenatkan.

Jadi, esoknya bertemulah pasukan wilayah dan selangor di peringkat akhir zon 1. Keputusannya, kami kalah. rezeki tidak kami perolehi. Tidak mengapalah. Benarlah kata orang, siapa yang usaha lebih, dia dapat lebih. Kalau dah pasukan wilayah bersedia mungkin seminggu lamanya maka layaklah mereka.

Namun, aku sebenarnya agak terkilan dengan persembahan aku di peringkat akhir itu. Dan aku rasakan, akulah punca kepada kekalahan team selangor itu. Aku dapat merasakannya, andai kata kau mempamerkan persembahan yang lebih baik dari semalam, aku pasti kejayaan milik kita. Maafkan aku ya kepada rakan-rakan.

paan, aku n syam

Tidak mengapalah, mungkin sudah tiada rezeki untuk menang.

8 Respons

  1. Tahniah 🙂

  2. Andai kata kita johan, mesti payu teruna ko kena raba lagi…patut tuhan taknak kita menang…dah la tipu umur, raba2 tetek..astargfirullahalazim……..nuar2,bawak tobat…..hahahahahahhaha wei! kita ke desa water park before puasa!

  3. erm awat mcm klcc..

  4. KNB >>>terima kasih sudi dtg melawat blog saya.

    MK >>>jgn keluarkan kata2 lucah dekat sini yer.lagipun ko yang raba2 x tentu arah, giler seks…

    budak epal >>>klcc???macamlah

  5. Aku dah lawat smalam. Tapi ko x update lagi.. hehehehe…. ni baru tgk balik… pehal ko n paan melucah kat cni nih… tau la paan ada legasi skola sume laki(bahya woo). hehehe.

    Sape wakil team perak n team negeri lain? dikenali tak? Pape pon, tahniah la yek.

  6. pjoyz >>>si paan tue yg melucah.wakakkaa. team perak tu pakcik2.milayah budak2 uitm. Ada mahzuan and senior dia

  7. nuar, congrats!

  8. tahniah.. motif berlesbo dgn paan??? huhuu..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: