SEMBUNYI

“Kenapa nampak ko kurus sgt ni?” kata kawanku.

” Eh, tak adelah, akukan macam biasa ni. Masih lagi gemuk” kataku.

“Taklah, memang nampak sangat kurus. Tak macam biasa. Nampak sakit sangat wajah kau” katanya lagi.

“Mungkin sikit kot kesan sakit haritu” tambah aku.

“Tapi masalahnya, wajah kau ni bukan nampak sakit demam biasa tu. Macam ada benda lain saja” katanya cuba mengorek rahsia.

[Diam mungkin lebih baik] bisik hatiku.

-Selesai perbualan, masing-masing menyelesaikan tugas sendiri-

p/s : Kadangkala, tidak semua perkara perlu untuk kita ceritakan kepada orang. Simpanlah sebahagiannya sebagai rahsia. Kerana kita tidak mahu menyusahkan sesiapa. Takut dianggap memohon simpati dari yang lain.

Nota ringkas : Anggap kesakitan yang kita terima sebagai dugaan dariNya.

4 Respons

  1. sayu2…sbg rakan, aku bersimpati sangat dengan ko..tabahlah hadapi HIV ini..aku sentiasa menyokong ko dari depan..

  2. bagus…tapi sometimes kena gak berkongsi masalah bro…aku pun penah gak wat macam ko…tahan sakit….nasib baik ada kawan baik yang faham everything pasal aku…tapi macam ko cakap,xsume boley diciterkan kat orang lain even orang tu paling memahami kite…ye tak..hehe

  3. skt rmdu mak tiri izit?

  4. nur >>> merepek jer ko kan. ko yue yg rindu dekat anan izit?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: