AKU KEMBALI

Setelah mungkin beberapa hari ini agak terganggu emosi akibat memikirkan beberapa masalah yang tidak sepatutnya kau fikirkan, maka aku yang bernama ANUAR telah kembali kepada ANUAR yang dulu.

Tentang semua masalah, mari aku buangkan kesemua masalah itu semua. Tidak ada kena mengena pun dengan aku. Kalau mereka nak fitnah aku, silakan. Aku ada ALLAH yang sentiasa mengetahui segalanya. Kalau mereka ingin menuduh, silakan. Aku sentiasa berdoa agar kamu semua beroleh ‘Hidayah’ darinya.

Bak kata SYAM, jangan biarkan ‘Hidayah’ pergi meninggalkan kita, takut nanti suatu masa kita tidak akan bertemu lagi dengan ‘Hidaya’ itu lagi. Terima kasih SYAM, sudi layan perasaan aku semalam. Hehehe. Anyway, tahniah kepada SYAM, sebab dapat kereta kenari baru warna merah nanti (sebab tak ada lesen lagi). Boleh bawa aku jalan-jalan. Yay.

Tidak dilupakan kepada kawan-kawan aku yang sentiasa memahami keadaan aku dan sentiasa menyokong aku dari belakang. Bagi yang mengeji, aku ucapkan terima kasih jugalah, sebab menceriakan hidup aku dan melatih aku untuk membidas. Hahaha.

Aku sekarang sedang belajar untuk exam, so kepada semua rakan-rakan selamat belajaralah. Kita mesti teruskan usaha walau 1001 masalah datang menghentam kita. Semua itu dugaan untuk kita terus berjaya. Semoga impian dan cita kita boleh menjadi kenyataan.

p/s : Marilah kita berdoa semua, agar yang benar akan terbentang jua, dan yang batil itu akan terpadam segalanya. Semoga yang benar beroleh rahmat dan yang tidak itu beroleh kesedaran dariNya. Amin.

17 Respons

  1. keretak kenari masih terkurung… waaaaaa tensen nak amik lesen memandu!!!

  2. masalah yg dtg memang menguji seseorang insan tersebut. namun segalanya tetap datang dari Allah SWT. Harap bersabar n gud luck exam !!!

    Abg nuar ada nota fizik mekanik kalo bg skit ….

    P/S: latihan royal masala bila nak start ek???

  3. Baru ko tau jasa aku..tanpa kejian, apalah erti pujian kehkehkeh

  4. gitew la pa’an. ko memang ratu mengeji. Keji itu concern namanya.

  5. ujian tu tanda Allah sayang sama kamu..
    gud luck exam…. 🙂

  6. membaca tulisan saudara buat sy rasa sy juga ingin berkata ‘aku kembali’…tp ujian yg sy terima ni walaupun nmpak remeh tp benar2 menguji….
    time heals wound….hmmm..

  7. g00d to hear that!

    Besides, Allah swt xkan uji hambaNya lebih daripada kemampuan kita… dan bersyukurlah, kerana ujian yang datang itu tandanya Allah swt menyayangi kamu dan sebagai latihan memantapkan iman!

    wish u all the best for exam…

  8. Ko patut cakap, tanpa kejian kitorang, siapalah ko sekarang ni. hahahahhaha

  9. all da best
    for ur final xm….
    have a nice xm day…haha

  10. sarah >>> tq. selamat posting!!!(”,)

    pjoyz >>> oh silap eh, x pun aku kene ckap hidup perlu dikeji baru kite boleh berdiri. camtu?

    mahfudza >>>sih luck 2 u 2. anyway, thanx 4 ur advise and support

    hani >>>jom kembali ke pangkal jalan. hahahaha

    jijah >>> Allah sayang kamu juga (”,)

    epal & paan >>> Aku nampak betapa sayangnya korang dekat aku. hahaha

    suhaimi >>>perlu ke bincang soal debat dan nota exam dalam nie,, tepon aku. hahaha

  11. gudluk exam..aku dah nak abes dah..huhu

  12. Aku rasa approach ko ni cam something wrong. Ko heboh2 satu negara pastu ko redakan sedri. Tak rasional langsung. Camne la ko ni leh jadi debater? Pape2 pn aku rasa kalo ko not dat type of human..senyap je la….berani kerana benar..takot sebab ko salah.. tak yah la nak bgtau semua friends ko yg ko ni bkn bengkok..kalo dorang kawan ko dorang tau sape kau..

    Kata la ada kawan ko yg selama ni igt ko lurus suddenly baca benda2 merepek ko ni…terus dorang igt ko ni somthing. Same like me..

    Jgan cepat melatah la…if u not dat type..tnjukla satu dunia sape GF ko..takkan la tak de kan? cara penulisan ko ni pun dah macam bukan lelaki dah aku bc..hmm…..

    Allah knows who u r..tak yah nak cover2 line..JIJIK la~

  13. andrian >>>hahaha, aku kena berusaha lebih gigih lagi.

    mr muddle >>> Aku rasa entry ini berkaitan keadaan aku yang kembali tenang dari segala emosi kemarahan. Apa kaitan dengan aku menulis sesuatu tentang kesongsangan?

  14. hah…betul2222…saya sokong abg nuar , biar ape org nak cakp lantakkan ….toksah pedulikan..yang penting kita sentiasa aware yang allah always watch us ….anyway ..good luck for exam ….majulah upu untuk ukm….

  15. choy la abg nua..
    da kembali pon nak kecoh…
    *sja nk nganjeng*

    ayat mr muddle ne cm penah ku kenal…
    tba jaahh~..
    sapekah!

    dr korang kecoh2 sound abg nua..
    bek lanja km makan roti canai dato’..
    ada gak pekdah pahala bersedekah..
    gtew!

  16. Yus >>> tq. Majulah sukan kriket untuk UKM.Tiba2 jer…

    Mira >>>Ko kenal? Siapakah? Adakah aku juga mengenalinya? Biarlah siapa pun ‘dia’, dia pasti seorang yang sangat hebat dalam hidupnya!!!

  17. exam aku dah habis.. yay aku nak gi amik kenari. nak ikut????

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: