LANGKAWI’S FIELD TRIP EP 4

Sebelum aktiviti pagi itu bermula jam 9, aku dapat arahan untk menjalankan aktiviti itu sendiri, kerana pensyarah kami sakit mata. Kesian dia, bengkak sampai tak boleh buka mata. HHuhu.

Macam biasa, dek kerana sudah tiada pensyarah yang memantau maka kai main-mainlah dulu. Semua pun bangun awal, takut kena marah seperti hari sebelumnya. Hahaha. Lawaklah diorang semua.

Jadi inilah hasil yang kami mainkan di pagi hari. Lihatlah kreativiti kami.

101_0247

Bentuk ‘LOVE’ manusia perempuan.

p30102651

Yang penting kerjasama

p30102581

Inilah hasilnya!!!

Selesai buat kerja melagho seperti itu, kami memulakan aktiviti yang sepatutnya dilakukan. Hahaha. Aktiviti pertama, explore race (bukan dora the explorer yer.)hehehe.

Kumpulan dibahagikan kepada 6 group sahaja. Sebab 6 orang yang lain kenalah bantu aku jadi AJK pembuli kawan-kawan yang lain. hahaha.

st832679

Inilah pembuli kawan-kawan. Haha (Ganas x?)

Explore race ni mudah saja, ada 3 bahagian. Semuanya menguji kebolehan mereka dalam fizik dan pengaplikasiannya. Cewah, tu ayat nak buat repot nanti tu. Whahaa. Ini buktinya, satu sajalah :

dscn1204

Gigihkan kawan aku semuanya. Hahaha. maka :

dscn1206

Konsep kestabilan perlu diaplikasikan. Hehe

Seterusnya adalah aktiviti paling dinantikan. Aktiviti menyediakan ‘Solar Cooker’ Hahaha. Part ni best, sebab semua orang hadir dengan macam-macam idea dan aplikasi tau. Hahaha. Nak tengok? Ni dia :

101_0269

Atie, Mei-mei, Shima

101_0270

Nurul, Jella, Daus (Awang)

101_0271

Adila, Zul, Soli

101_0275

Aidah, Yani, Fazleen

101_0277

Shida, Mekna, See Ye

101_0283

Mekza, Syahada, Ziyani

dscn3922

Yong, Ain, Qis

101_0268

Mira, Nuar, Didiey

Inilah semuanya budak-budak Pendidikan Fizik. Ada yang berkenan?? Hahaha. So aktiviti hari itu tamat setelah semua telur tidak masak. Wahahha. Sebab cuaca tidak cukup panas.

Jadi kami tukar program, main banana boat pula. Hahaha. Nak tengok ke? Ini dia. yehaaa. Mempersembahkan :

p3010062

Masa dah tergolek dalam air

p3010068

Di puncak kejayaan. haha

p3010071

Tengah bergerak ni.

p3010087

Sampai dah ke tepian pantai.

Oklah, nanti aku sambung lagi, aktiviti berjalan pula. Wahahha. Lamanya nak habis episod Langkawi ni. Maaf ya, aku terlalu sibuk sekarang.