JADUAL HARI MINGGU

Sabtu:

Bermula pagi hari dengan brekpes bersama Mekna. Biasalah rakan melagho aku yang seorang ini, pantang diajak terus setuju.

Selepas sarapan, temankan Mekna cari jalan pintas ke rumah Ibu dia. Sebab dia tak pandai sangat lagi bawa kereta, maka aku yang memandu mencari jalan.

Pukul 11 pula aku tolong Ain dan Yani angkat barang mereka ke kuarters guru Alam Shah. Maklumlah mereka praktikal di sana(jeles nie, aku pun nak juga di sana)

Angkat barang yang sangat banyak dan juga berat dari tingkat bawah ke tingkat 4. Adoiii, tough kejap aku semalam. hahaha. Penat sei, tak tergambar dek akal fikiran. Nasib aku dah bersarapan.

Habis angkat barang, kami pergi care4 untuk cari barang-barang rumah mereka. Cari tilam, cawan, ampaian dan macam-macam lagilah semalam. Siap aku yang tolak troli, padahal barang mereka.(Gentleman lah katakan) Terasa gak macam dah berkeluarga duk menyorong barang rumah banyak dengan budak perempuan. hahaha

Sebelum beli belah, kami makan dulu dekat A&W. Sudah lama tidak makan di sana. Macam biasa, Ain lah belanja aku.Hahhaha.

Lepas tu petang aku duk balik dan rehat serta tidur kepenatan. Bangun siap-siap terus ke pasar malam seorang diri. Mana ada orang nak teman kan. Aku merempitlah seorang diri.

Malam aku duduk saja jer dekat bilik. hahahaha

Ahad :

Pagi-pagi lagi aku dah bangun. Solat semua dan tak tidur balik[rasional nak biasakan diri dengan hari praktikal]

Pukul 7 pagi aku pergi basu ‘kaki 4’ aku. Kotor ya amat dah tu. Hahahha. Maklumlah berhabuk UKM ni.

Selesai ‘4 kaki’ aku ambil ‘kaki 2’ pula. Adoii, banyaknya leceh juga. Hahaha.

Lepas tu aku sudah tidak tahu nak buat apa. Nasib aku baik pula, check out dan check ini di bilik yang sama. So tidak perlu mengengkeh angkat barang ke hulu ke hilir. Hahahaha

Petang ni pula aku nak kena tlong Atie pula nagkat barang dia. Adoi, malam nanti aku mesti kepenatan ya amat sangat. Malam boleh tidur awal, esok aku nak praktikal sudah. Arghhhh, cuaknya…..

okalh aku nak pergi makan, lapar sudah!!!!

Satu Respons

  1. mohtipss nak pg menghajar budak pun cuak…. takut kene baling telur ke???~~lalalalala..

    nway..gud luck 2 u…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: