PERPUSTAKAAN

Bila tengah study :

Macam biasalah, bila study mesti ada laptop dekat sebelah. Haha. Study konon-kononnya dekat library ni tapi dekat luar saja @ anjung PTSL (maklumlah nak buat bising) Masa tengah-tengah syok study @ concentrate (yeke???) ternampaklah beberapa pelakon masuk ke library (nak shooting kot).

Antaranya Kaza (degawan @ susuk), Shahrul Kamarudin (penyiasat, kawan zali) dan pelakon perempuan tak terkenal. Hahaha. Lain-lain pelakon adalah Yang Kassim (Kaber hero kaber zero) dan ramai lagilah. Tapi tak kenal.

 

Bila waktu makan :

Biasalah, makan nasi campur dengan lauk. Hehehe. Apa yang menariknya, aku jumpa pula seorang lelaki yang berwajah Akhil Hayy, gaya berpakaian, wajah muka dan perwatakannya kelihatan seiras dengan Ustaz Akhil Hayy ini (ramai gila personaliti aku jumpa, haha)

 

Bila nak solat :

Aku masuklah ke surau dekat bahagian bawah kutub khanah ini nak solat. Tiba-tiba dikejutkan dengan 2 orang cina yang ada dekat ruang wudu’ surau. Seorang memakai seluar pendek bawah lutut dan seorang lagi biasa.

Mulanya, terdetik dihatiku kenapa cina ni ada dalam surau? (terlupa Islam itu luas dan tak terbatas dekat Malaysia saja) Selepas melihat wajahnya yang disirami air wudu’ barulah aku teringat bahawa dekat UKM ni ada warga cina yang menuntut ilmu (beragama Islam juga). Bayangkan betapa ceteknya pemikiran aku buat seketika, akibat terlalu fokus kepada exam (hahaha, ayat poyo)

 

Bila selesai semuanya, kita sambunglah balik study. Saja nak menulis di kala mengambil angin seketika menghilangkan lelah study matematik dan juga fizik serta menghafal subjek hubungan insan. Ok daa, nanti aku tulis lagi kalau ada masa.

3 Respons

  1. kenapa tajuk tuh tak letak KHUTUB KHANNAH?

  2. ‘Baguslah’ study kat library…hehehe

  3. ================
    ================
    NOW AVAILABLE CHRISTIAN MADE IN MALAYSIA!!!
    ================
    ================
    EVERY CHRISTIAN NOW MUST LEARN ARABIC. THE FIRST LESSON IS SAY “ALLAH” AND NOT “GOD”.
    This is because English language not suitable anymore because the original bible is in Arabic.

    Get the full story here: http://ckasih.blogspot.com

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: